onsdag 28. oktober 2015

HYLLEBÆR JUICE- DRIKK DEN MED GOD SAMVITTIGHET!






 i Norge har  hyllebær fått mye oppmerksomhet, og blir kalt den nye "super frukten", da mest på grunn av lektinene. Lektiner har masse å si når det kommer til hvorfor hyllebær er så bra. 
Lektiner er naturens egne forsvarsstoffer. 
Lektiner en type proteiner som finnes i mange planter, bær og frukter. I naturen beskytter de plantene mot angrep utefra. 

Noen naturmedisinere mener at det er en effektiv kur for forkjølelse, influensa og bihulebetennelse.

Hyllebær kan redusere kolesterolet.

Drikker du juicen regelmessig kan det forbedre synet ditt.

Antioksidanter og flavonoider i juice kan bidra til å øke aktiviteten i immunsystemet og hjelper kroppen til å avverge sykdom og skadelige bakterier.

Hyllebær er en god naturlig kilde til vitamin A, B og C. De inneholder også aminosyrer, de grunnleggende byggesteinene i proteiner.

Saften er en naturlig vanndrivende og mildt avføringsmiddel.

Og det beste av alt: Den er GOD både varm og kald!


mandag 19. oktober 2015

UKENS ANBEFALING!


KYOLIC
Hvitløk styrker immunforsvaret og virker slimløsende, og den benyttes derfor ofte for å bekjempe forkjølelse, influensa og andre luftveisplager.
Dessuten er hvitløk god for magen og blodomløpet, samtidig som den virker positivt på blodtrykket og inneholder antioksidanter som senker kolesterolnivået i blodet ved å hindre leveren i å danne for mye LDL-kolesterol. 
Hvitløk er også desinfiserende og utrensende, motvirker betennelser, kramper og diaré, kan bekjempe ulike bakterier og hemme veksten av flere sopparter, som for eksempel Candida albicans.

KYOLIC + Q10


Koenzymet Q10 er viktig for en sunn hjertefunksjon, og er en naturlig katalysator for cellenes energi.
 Q10 ddannes naturlig i kroppen, men avtar med årene. 
Q10 er også en antioksidant som beskytter kroppens celler mot frie radikaler



SOLARAY MAGNESIUM

Lindrende ved ømme og stive muskler og lett beroligende. Organisk magnesiumtilskudd med synergistiske, mineralrike urter.

Lindrende ved ømme og stive muskler og ved lett hodepine forårsaket av stive nakkemuskler

Lett beroligende ved stress

Tre ulike mineralsalter sammensatt for å oppnå optimalt opptak og utnyttelse av mineralet

Inneholder synergistiske, mineralrike urter


Vegetabilsk
BALANSERT B STRESS


  • Viktig for hud, hår, negler, nervesystemet og stoffskiftet

  • Balansert kompleks av alle B-vitaminene i en base av naturris og urter

  • Anti-stress formula med C-vitamin og magnesium. Lett beroligende og avslappende. Hjelp til god nattesøvn

  • Inneholder folsyre som er viktig ved graviditet

  • Vegetabilske kapsler

  • Gjærfri



B-vitaminene inngår som kofaktorer i en rekke viktige enzymfunksjoner. 



De oppfyller denne oppgaven ved å virke på sirkulasjonen, fordøyelsen, musklene og nervesystemet. 
B-vitaminene er vannløselige og lagres derfor ikke i kroppen, med unntak av B-12 som deponeres i leveren. Dette betyr at B-vitaminene bør inntas daglig da de skilles ut med urin og svette.
 Idrettsutøvere spesielt bør være bevisste på å få i seg tilstrekkelig mengder av vitamin B. 
Folsyre er spesielt viktig under graviditetens første trimester. I naturen finnes B-vitaminene samlet og ikke enkeltvis. 
Solaray Mega-B-stress inneholder alle B-vitaminene sammen med C-vitamin og magnesium.

fredag 16. oktober 2015

BITTERSTERN



Hvis maten ikke nedbrytes raskt nok, kan det oppstå problemer!
 Ufordøyd mat gir grobunn og næring for bakterier, parasitter og mikrober, og immunforsvaret sløser bort krefter på å angripe disse. Urteekstraktene i Bitterstern stimulerer fordøyelsen i alle viktige faser – i munnen, magen og tarmen. I tillegg transporteres vannansamlinger og sure avfallsstoffer vekk fra tarmen. På denne måten forbedres også næringsopptaket.


Bitterstern er utviklet på basis av en urteresept fra Hildegard von Bingen (1098-1179). Den tyske helhetsterapeuten Hannelore Fischer-Reska har utvidet denne resepten med urter og krydder fra både indiansk, kinesisk og ayurvedisk (gammel indisk) tradisjon.

Fordøyelsen starter allerede i munnen

Når bitterstoffene kommer i kontakt med smaksløkene bakerst på tungen, øker spyttsekresjonen, og dermed normaliseres magens produksjon av magesyre. I tillegg økes produksjonen av galle, bukspyttenzymer og fordøyelsessekret fra tarmen.

Fordøyelsen går videre til magen

Når bitterstoffene når magen, økes utskillingen av hormonet gastrin, som stimulerer produksjonen av saltsyre, øker magesekkens og tarmens motorikk og øker utskillingen av enzymet pepsin, som spalter proteiner. Via blodet utløser gastrin en ytterligere forhøyet utskilling av galle- og bukspyttsekret.

Fordøyelsen ender til slutt i tarmen

Bitterstoffene stimulerer også små fordøyelseskjertler som ligger langt tarmoverflaten og produserer flere liter fordøyelsessekret i døgnet, i tillegg til å stimulere tarmens bevegelser. Den 7-8 meter lange tarmen har blant annet som jobb å frakte maten ut igjen etter at den har sugd ut næringen av den. Fungerer ikke tarmen som den skal, vil den lett fungere som søppelplass for ufordøyd mat, som kan begynne å gjære. Dette gir opphav til plager som oppblåsthet, forstoppelse, men også løs mage, kvalme og tretthet etter måltider. Hvis du regelmessig tilfører kroppen naturlige bitterstoffer, forbedres fordøyelsen og tarmpassasjen går raskere. Dermed øker også fordøyelseshastigheten. Bitterstoffene spiller derfor en viktig rolle i hele fordøyelsen – helt fra munnen til tarmen.

Nyttig også ved vektreduksjon

Bitterstoffer har en naturlig plass når det gjelder vektreduksjon. Forklaringen ligger i immunreaksjonene som oppstår når miljøet i tarmen stagnerer. Immunforsvarets kamp mot uønskede organismer styres blant annet av hormonet leptin, som produseres i fettvev. For å oppgradere immunsystemet i tarmen, avleirer altså kroppen fettvev rundt tarmen.

Med Bitterstern går fordøyelsen raskere og skadelige mikrober får ingen mulighet til å etablere seg. Dermed avtar også kroppens behov for å bygge opp ”immunfett” i bukområdet. I tillegg vil avføringsmengden øke. En annen ”bittereffekt” er redusert søtbehov.

onsdag 7. oktober 2015

Z SKIN- KREMEN FOR HUDPROBLEMER


Dokumentert effekt!
Z Skin Repair Intensive Cream er utviklet i samarbeid med hudleger for at den skal fungere best mulig for atopikere og andre med hudproblemer. Kremen er tilsatt mineralolje for at den skal kunne legge seg som en beskyttende film på hudoverflaten over tid. Dette er spesielt viktig for personer med hud som klør eller sprekker opp og som trenger en krem som er aktiv over lang tid.
Den hinnen som dannes har også en viktig funksjon fordi den holder godt på hudens egen fuktighet, samtidig som den virker helende. Kremen inneholder også zink, urea, hamamelis, A- og E-vitamin samt magnesium. Alle disse ingrediensene er i sum viktige for effektiv pleie av atopisk eksem og en rekke former for vanskelig hud.
Molekylene i oljen må være så store at de ikke trekker inn i huden, men legger seg som en beskyttende film på overflaten. Dette er spesielt viktig for personer med hud som klør eller sprekker opp og som trenger en krem som er aktiv over lang tid.
Takket være den unike sammensetningen, kan Z Skin Repair Intensive Cream avhjelpe, dempe og lindre en rekke problemer som fører til at huden er kløende, irritert, følsom, sprukket og/eller tørr.
For brukerne er det selvsagt avgjørende viktig at kremen fungerer effektivt og er et utmerket alternativ til kortisonholdige kremer. Det er av stor betydning at det ikke er registrert eller rapportert om bivirkninger - heller ikke ved daglig bruk over svært lang tid.
Kan brukes daglig på alle hud områder, også i ansiktet.




Z Skin Repair Sensitive cream er tilpasset barns følsomme hud og voksne med ekstra følsom hud. Kremen gjør huden myk og smidig, også på vanskelige hudområder.

Z Sensitive- er en nyutviklet krem for de som ønsker det så naturlig som mulig.

Denne kremen produseres uten parabener og inneholder kun planteoljer, blant annet kokosolje.

Kremen er basert på planteoljer og den norske, patentsøkte marine kollagenet Smids. Derfor trenger kremen ned i huden, tilfører næring og fukt, samtidig som fuktighetstapet minsker.

Z Sensitive inneholder like mye Zonase X som Z Intensive og er beregnet på de med ekstra sensitiv hud og på barnehud.
Z Sensitive inneholder, foruten enzymet Zonase X, derivater av vitamin A.
Kan brukes daglig på alle hudområder, også i ansiktet.

Z Skin Repair Sensitive Cream er laget med Zonase som har et høyt innhold av enzymaktivitet og proteiner. I tillegg til Zonase X og Smids inneholder kremen vitaminene E-, A-, og B5. Den har en balansert blanding av ingredienser for at skal kunne brukes på sart barnehud, og voksne med sensitiv hud, uten å gi irritasjon eller svie.

Kremen kan brukes på alle hudvansker, også hos helt små barn med feks beleieutslett eller andre irritasjoner i huden. Kremen er uten parabener, farge og parfyme.