fredag 11. september 2015

EPSOM SALT

Epsom salt er magnesium sulfat og ingenting annet, helt rent!  






Epsom-saltets ene ingrediens, magnesium, spiller en rekke roller i kroppen, inkludert å regulere aktiviteten av over 325 enzymer, redusere betennelse, hjelpe muskel- og nervefunksjon og bidra til å hindre blodpropp for å nevne noe.
Sulfater skal hjelpe til med å forbedre absorbsjonen av næringsstoffer, gjøre at kroppen klarer å kvitte seg med toksiner (giftstoffer) og kan bidra til å lette migrene.
Brukes til utrensningskurer, karbad eller fotbad. 

Epsom salt virker avslappende på muskulaturen! 
Dersom du nettopp har trent, er støl og sår i muskulaturen kan saltet hjelpe.
Lag grøtomslag med Epsom salt og legg på forstuinger eller blåmerker, både hevelser og merker reduseres.
Man kan lette ubehag av gikt og redusere betennelser ved å tilføre 2-3 teskjeer Epsom salt i en balje og dyppe den berørte foten i ca. 30 minutter eller lage grøtomslag.
Du kan også bruke epsomsalt som fotbad om du har fotsopp eller sliter med vond lukt fra føttene.
I tilegg kan det brukes til ansiktsrens og fjerning av hudormer!





mandag 7. september 2015

KRYSTALLDEODORANTER

Parfymeallergi blir stadig mer vanlig i vårt moderne samfunn. Mange eksperter mener at deodorantene er den viktigste årsaken, ettersom vi bruker dem der huden vår er aller tynnest. Under armene, med andre ord.

 




Helsedeodoranten inneholder IKKE ALUMINIUM KLORHYDRAT.
Helsedeodoranten stopper ikke svette, men bekjemper vond lukt på en naturlig måte, uten å tilføre kroppen helsefarlige og allergifremkallende stoffer. Varer i ca 5 år med daglig bruk!
Helsedeodoranten inneholder Ammonium Alum og Potassium Alum. 
(Dette må ikke forveksles med aluminium.)

Mineralsaltene nøytraliserer bakteriene som er årsaken til ubehagelig kroppslukt. Helsedeodoranten inneholder ikke aluminium, parfyme eller andre kjemikalier som ofte irriterer svettekjertlene.

Helsedeodoranten er ideell for gravide, ammende og barn.

Helsedeodoranten er ikke testet på dyr. Den er ozonvennelig og anbefales til sart hud.
Helsedeodoranten inneholder ingen bioakkumulerende stoffer. (Dvs stoffer som lagres i kroppen.)

Mineralsaltene i Helsedeodoranten legger seg utenpå huden og trenger ikke inn i huden.

Den er ikke antipersirant, det vil si at den kun stanser svettelukt og ikke selve svetten. Svette er en måte kroppen kvitter seg med slaggstoffer på og dessuten viktig for varmeregulering.

Har man brukt aluminiumsbaserte deodoranter i lang tid, kan det være at Helsedeodoranten ikke vil fungere optimalt de første dagene. (Kroppen kan trenge noe tid for å kvitte seg med opphopninger.)

Helsedeodoranten påvirker ikke kroppens egne prosesser.



Thai Krystall deodorant stift gir deg opptil 24 timers beskyttelse mot uønsket kroppslukt. 
Stiften kan brukes både under armene og under føttene.
 Krystalldeodoranten er laget av naturlige mineralsalter fra Thailand. Krystallene virker ved at de nøytraliserer svettelukt. 
Krystalldeodoranten består av potassium og ammonium alum, som legger seg på huden og hindrer veksten av de bakteriene som forårsaker svettelukten – men molekylene er alt for store til at de kan opptas av huden og inn i kroppen.
Thai Krystall deodorant stift er også velegnet for deg som har sensitiv hud.



lørdag 5. september 2015

YOGI TEA - CATHRINES FAVORITTER


Året er 1969,
en liten gruppe studenter i sør California har akkurat hatt deres faste Yoga time.
De sitter og prater og drikker krydret, aromatisk te som deres yogalærer har tilberedt for dem. Yogi Bhajan, en inspirerende lærer i holistisk levesett .
Snart begynner elevene å lage deres egen te og det blir starten på Yogi te.



Mitt første møte med Yogi Tea var for nærmere 25 år siden, jeg husker fortsatt følelsen av den varme koppen med Yogi tea Classic, den sterke smaken og den nydelige duften. Og ikke minst de fine visdomsordene som finnes i hver eneste tepose.

Fortsatt er "Classic"  en av mine absolutte favoritter!
Den er avslappende, varmende og passer like godt på dagtid som på kveldstid syntes jeg.
Yogi Tea Classic er den opprinnelige Yogi-teen, som kombinerer de velkjente fem krydderne: kanel, kardemomme, ingefær, nellik og sort pepper.


Yogi Tea Classic har en fantastisk smak – du vil raskt kjenne at kanel er det mest framtredende krydderet. Denne ayurvediske krydderblandingen har lenge vært kjent som et styrkende middel. Teen er helt koffeinfri, så den egner seg også som kveldens siste drikk.

ingredienser: Kanel (61%), kardemomme, ingefær, kryddernellik, svart pepper, kanelekstrakt og ingefærolje.


Yogi Tea Licorice er en ekstraordinær blanding av søt lakris, kanel, ingefær, appelsinskall og andre tradisjonelle krydder. Lakrisrot har blitt verdsatt i århundrer av mange gamle kulturer for sin naturlige sødme, rike smak og helsebringende egenskaper. 
Ingredienser: Lakrisrot (38%), kanel, ingefær, appelsinskall, kardemomme, sort pepper, ristet sikori, byggmalt, kryddernellik, appelsinekstrakt, vaniljeekstrakt.

Dette er min favoritt når jeg har lyst på noe søtt og den demper faktisk søtsuget. Innholdet av lakrisrot gjør også at den egner seg godt som drikke om man har vondt i magen.


Yogi Tea Sweet Chili kombinerer eksotiske krydder fra Østen med kakao og chili fra Mexico. Det lille hintet av chili gir deg en varmende og oppkvikkende effekt.


Ingredienser: Lakrisrot, kakaoskall, krusemynte, fennikel, anis, ingefær, peppermynte, brennesle, chili (2 %), kanel, kardemomme, kryddernellik og svart pepper.

Litt trøtt eller veldig mett? Sweet chili er oppkvikkende og fresh og veldig god etter middag! 




Yogi Tea er økologiske, velsmakende teer – med oppskrifter som har sin opprinnelse fra det eldgamle indiske helsesystemet: Ayurveda, som betyr kunnskap om livet. Formålet med den ayurvediske tradisjonen er å skape en helhetlig harmoni og balanse i hverdagslivet. 

Med Yogi Tea får du en god og nyttig smak av den ayurvediske filosofien. 


onsdag 2. september 2015

UKENS ANBEFALING- ACTIVE LIVER





Leveren spiller en viktig rolle i mange av kroppens funksjoner, som for eksempel stoffskiftet, fordøyelsen og for å rense bort avfallsstoffer. 
Active Liver er en daglig helsetablett for leveren, og kan hjelpe en overbelastet lever med å helbrede seg selv og reparere seg tilbake mot slik den var.

En overbelastet lever kan for eksempel komme av for høyt inntak av fet mat eller alkohol over tid. Bruk av enkelte typer medikamenter over tid kan også belaste leveren.

Active Liver hjelper lever/galle funksjonene, støtter nedbrytelsen av fettstoffer i tarmene og forbedrer fordøyelsen og kan hjelpe til å reversere fettlever. Den inneholder mariatistel og artisjokk som virker i harmoni med kroppen i nedbrytelsen av fettstoffer i tarmene og støtternet normalt fungerende lever/ galle system.
Active Liver kan påvirke kroppens livsviktige renselsesprosess, hver dag!